10 најпознати мустаќи во историјата

Низ историјата мустаќите биле одраз за машкост, а денес имаат уште една функција.

Мустаќите повторно се во мода овој ноември, како глобален симбол за подигање на свеста за превентивни уролошки прегледи и, воопшто, важноста за нега на мажите.

Ве потсетуваме на 10 ликови кои своите карактеристични мустаќи ги направиле светски познати.

Салвадор Дали

Адолф Хитлер

Халк Хоган

Фреди Меркјури

Чарли Чаплин

Јосиф Сталин

Кларк Гејбл

Херкул Поаро

Алберт Ајнштајн

Френк Запа