Деветгодишниот пијанист Благоја Стоев од Гевгелија под менторство на Проф. Александар Лазаров од ООМУ ,,Васо Карајанов” во месец јуни зеде учество на меѓународен онлајн фестивал Арт Ин.

Тој се пласира на второто место помеѓу 30 кандидати од Русија, Романија, Украина, Бугарија, Хрватска, Србија и Македонија.

Му посакуваме успех во понатамошните предизвици.