Подочниците се естетски проблем кој настанува од повеќе причини кои најчесто се здружени заедно.

Се смета дека настануваат како последица на бројни дегенеративни промени при стареење. Тие најчесто се обележени со темноцрна боја, оток и пигментација под очите.

Нивниот развој може да зависи од генетика, внатрешни или надворешни фактори.

Ова се причините за создавање на подочници:

  • Генетски фактори
  • Пушење цигари
  • Лоша циркулација
  • Лоша исхрана
  • Алергиски реакции
  • Недоволен сон
  • Пореметен биоритам
  • Стареење
  • Губење на масното ткиво под очите
  • Пореметување на циркулацијата и нагласување на венскиот сплет

Овој проблем може лесно да го решите со мезотерапија на подочници кои ќе го освежат целокупниот изглед на лицето.

Уште само 4 дена во добро познатиот центар „Anti Aging Center by Promoitalia“ имате можност да искористите промотивна цена на третманот „Мезотерапија за подочници Light Eyes“ за само 16.000 денари за 5 третмани.

Покрај третманот, можете да си одберете и подарок.

Во продолжение како мезотерапијата делува врз подочниците?

Од „Anti Aging Center by Promoitalia“ велат дека мезотерапијата може значително да ја подобри бојата на подочниците, како и да ја намали големината на масната кеса.

Посочуваат дека со мезотерапија се стимулира слојот на кожата, внесувајќи витамини и притоа користејќи микроигли.

Резултатот е најдобро видлив после две спроведени процедури, а потребно е да се направат од 4 до 6 третмани во текот на исто толку недели.

Од Промоиталиа советуваат конзумирање на поголемо количество на вода, бидејќи таа е важен фактор за отстранување на подочници, особено при третманите.