Најосновното правило кое важи за сите возачи (без разлика дали сте почетник или веќе искусен возач) е да не се вози по поплавена улица.

Возачот од видеото, ова правило го научил на многу потежок начин.

Имено, на видеото може да се види како црвен автомобил се обидува да помине низ поплавен дел каде започнува да тоне.