Здравата, густа и негувана коса отсекогаш била знак за здраво тело и целосна благосостојба. Косата е едно од првите нешта коишто ги забележуваме кај луѓето кога ги гледаме за прв пат, но што можеме да направиме доколку истата почнува да опаѓа?

Иако ова најчесто е проблем на мажи, во последно време со ваков проблем се соочуваат се поголем број на жени, а тоа може да предизвика вознемиреност, како и нарушување на самодовербата.

Причини за зголемено опаѓање на косата:

 • Стрес
 • Лекови
 • Недостаток на железо
 • Полицистични јајници
 • Кожни болести
 • Диети
 • Проблеми со штитната жлезда
 • Апчиња за контраценција
 • Прекумерна тежина
 • Сезонски промени
 • Агресивни третмани
 • Бременост

Затоа, еден од најпознатите центри во Македонија „Anti Aging Center by Promoitalia“ ви претставува ефикасни решенија против опаѓање на косата:

 • Tray Life PRP
 • Hair + revitalizing

Затоа не губете надеж и време на препарати кои можеби дополнително ќе го влошат вашиот проблем и закажете го вашиот термин на 02/31 31 31 6 или 071/477-774.