Празничниот шопинг секоја година е вистински извор на стрес за многумина. Гужвата во продавниците не е нешто што сакаме да го видиме, особено не во период кога пандемијата на коронарниот вирус е во полн ек.

Купувањето преку Интернет е подобро решение, и ако сте од оние кои прават сè во последен момент, ви предлагаме да ја разбудите креативната страна и самите да направите подароци за драги луѓе.

На овој начин ќе им покажете дека навистина се грижите за нив и дека сте подготвени да одвоите време и да се обидете да ги изненадите. Овие подароци „направете го тоа сами“ секогаш се подобро решение.

Еве идеи на кои наидовме:

Блогерката Хејли Фам се посвети на посветеност на правењето персонализирани подароци. Таа предлага да се направи бележник во кој ќе можете да ги залепите сите споделени фотографии, билети од концерти или кина, да ги запишете омилените стихови и причините зошто ја сакате личноста на која го давате подарокот.

Кејли печела колачиња и правела божиќни топки за своите драги луѓе, а потоа ги спакувала сите во интересна кутија. Мора да признаете дека ова е одлична идеја.

Таа исто така објаснува и како можете сами да направите миризлива сол за капење, чоколадни грицки на стапче и многу други корисни работи.