По повод Новата година, интернет пребарувачот Гугл постави специјално лого, со проширување на вестите на првиот ден од 2021 година.

Гугл ги поздрави сите што сакаат да бараат на Интернет преку својата почетна страница со логото „дудл“, инспирирана куќа за птици.

Апликациите „Дудл“ имаат за цел да привлечат внимание на важните денови и празници, културни настани и важни луѓе во историјата на оваа платформа.