Американците не сакаат Опра да се кандидира за претседател на САД

Анкетата која е направена од „Politiko“ покажува дека во овој момент околу 73% од граѓаните повеќе ја поддржуваат Опра Винфри, отколку актуелниот претседател на САД Доналд Трамп.

Иако Опра е омилена во Америка, сепак, граѓаните не сакаат таа да се кандидира на претседателските избори во САД во 2020 година.

Тие истакнале дека попрво би поддржиле некој со повеќе искуство во политиката.