ДАРКО ТАСЕВСКИ НЕ ДОБИ ВИЗА: Македонскиот шампион нема да се појави на светски натпревар за Крос фит!

Шампионот Дарко Тасевски нема да се појави на неофицијалното светско првенство за најдобра атлета кое се одржува во Висконсин и покрај поканата од организаторот, причината е недобивање виза од Амбасадата на САД во Македонија.

Својот револт, Тасевски го изнесе преку статус на Фејсбук.