Двојна среќа во 2020 година – Првите бебенца се близнаци!

A closeup shot of the feet of twin girl babies. Shot in the studio on a sheepskin rug.

Министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил објави дека првите бебенца во Новата 2020 година се близнаци.

Првото е женско бебе кое е родено во 00:01 часот, а веднаш потоа и машко бебе родено во 00:03 часот.