Груевски се јави: Побарав политички азил од Унгарските власти

Поранешниот премиер Никола Груевски, по кого е распишана национална потерница откако не се јави за издржување на затворска казна, се обрати на својот фејсбук профил.

Имено, тој пишува дека моментално се наоѓа во Будимпешта, од каде побарал политички азил од Унгарските власти.