Кичево: Светиот крст во рацете на Христијан Врапчароски

На денешното одбележување на верскиот празник Богојавление – Водици во Кичево, најсреќен меѓу триесеттина верници беше Христијан Врапчароски кој прв го фати Светиот крст.

Утрово се одржа Богослужба за празникот Богојавление – Водици во црвата „Свети Апостол и Павле”.