Љупчо Димовски повикан на распит во Обвинителството

Денес во обвинителството повикан е пратеникот на Социјалистичката партија, Љупчо Димовски.

Тој е третиот пратеник кој треба да даде исказ за настаните од 27 април во Собранието.

Инаку, на Димовски му е продолжен куќниот притвор за настаните.