Миле Стојановски го фати Светиот крст во Тетово

Оваа година во Тетово само тројца верници скокнале по крстот.

Најбрз и најсреќен беше 56-годишниот Миле Стојановски кој го извади крстот од базенот во црковниот двор на соборниот храм „Св. Кирил и Методиј“