На 2 Бона им се дешава ʺБалканʺ

Душа црна ко Гана,

ганџа од Тирана,

куршуми кога слават,

сите мора да не знаат,

од Белград бела дама у вечер по два локала,

у Софија кола карам у Скопје ме чека банда.

2 Бона- Балкан

2 Бона дефинитивно покажаа дека правењето песни повеќе не им е само хоби и сериозно си ја сфатија работата (музиката). Неодамна најавија соработка со бугарската трап кралица- Котенцето, потоа со Tyzee, втор проект со Слаткаристика (прв ʺБи направил сеʺ во 2017 година), и најновиот boom-песна со мега популарната српска пејачка-Елена Китиќ (или само Елена).

Спотот за ʺ Дијамантиʺ на Слаткар (на кого овојпат тие му гостуваат) веќе почна да се снима и е инспириран од познатиот Pink Panter. Првиот дел се снимаше во хотел Долче Интернационал во соработка со видео продукцијата God Eye Production, која, се чини, ја ужива целосната доверба на 2 Бона.

Од она што јас го слушнав, Дијаманти ќе биде banger, а 2 Бона ни спремаат уште многу изнанадувања.

*текстот не е лекториран со цел да се задржи автентичността.

@left__h