Ова сигурно не сте го знаеле: Со помош на кесичка чај помогнете си

Чаша чај е секогаш добра идеја, а откако ќе го направите вашиот омилен пијалок, сигурно ја фрлате кесичката со чај.

Но, не сте ни свесни колку грешите.

Еве кај кој проблеми може да ви помогнат кесичките со чај:

– Лечи изгореници

Кесичката од чајот може да ви помогне за изгорениците од сонцето и чешањето. Црниот чај содржи киселина која обезбедува смирувачки ефекти кои ја елиминираат вишокот на топлина од изгореното место.

– За уморни очи

Веројатно има ноќи кога гледате телевизија или сурфате на интернет, а следниот ден завршувате со подочњаци. Сепак можете да се решите од нив со помош на танинот кој ќе го пронајдете во црниот чај. Се што треба да направите е да ставите користени кесички од црниот чај во фрижидер. Следниот ден само ставете ги на очите и оставете да делуваат 15 минути.

– Отстранете го првутот

Заменете ги скапите производи против првут со само неколку кесички за чај.

– Ослободете се од афтите

Разладете неколку кесички чај и ставете ги на погодената област во устата. Ова може да го олесни воспалението, а може да го користите и за воспаление на устата.