Посмртните останки на големиот актер Бата Живоиновиќ ќе бидат ексхумирани

Градоначалникот на Белград проф. Д-р Зоран Радојичиќ во четвртокот потпишал согласност да се ексхумираат посмртните останки на Велимир Бата Живоиновиќ и да ги пренесат во Корачица, родното место на актерот.

  • Семејството на Велимир Бата Живоиновиќ изразија желба да ги премести посмртните останки од нашиот легендарен актер, кој е закопан во Алејата на заслужните граѓани на Новите гробишта во 2016 година, и да ги пренесат во портите на црквата Света Троица во Корачица, истакна градоначалникот.

Тој додава дека град Белград ја почитува волјата на семејството.