Се што ќе правите на овој ден, ќе ви се случува во текот на целата година

Игнатовден, односно Св. Игнат, е христијански празник кој православните христијани го слават на 2 јануари.

На овој ден се смета дека се што ќе направите денеска, ќе ви се случува низ текот на целата година.