Швајцарија: Политичката елита се собира на едно место

За вторник (23 јануари) најавена е една од најретките прилики за политичката елита да се собере на едно место.

Имено, во швајцарскиот зимски центар во Давор ќе започне годишниот собир на Светскиот економски форум.

Најавено е учество на 2.500 политички лидери, претставници на компании и други.