Skopje Run 10k – 10 дена до затворање на пријавувањето

Третата по ред Skopje Run 10K е повторно организирана од искусниот тим на Виз Ер Скопски маратон, Сојуз на спортови на Скопје. Минатата година околу 1.600 тркачи излегоа на патеката на прекрасното време и целосно ја пренесоа пораката дека спортот и спортскиот начин на живот е значаен дел од секојдневието во Скопје и Македонија.

Skopje Run 10K ќе се одржи во недела, 6. октомври 2019 година, со почеток во 09.00 часот. На агендата се две трки и тоа 10 км и штафетна трка 2 х 5 км каде двајца тркачи трчаат по 5 км и каде секој штафетен тим треба да има уникатно име, а тимовите можат да бидат мешани, машки и женски. Стартните пакети ќе се подигаат на 4 и 5 октомври на во кугланата во А1 Арена СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје. На 4 октомври (петок) подигањето на стартните пакети ќе биде од 12 до 18 часот, а на 5 октомври (сабота) од 10 до 18 часот. Потребно е да покажете документ за идентификација при подигање на стартниот пакет.

Сите заинтересирани треба да се пријават на http://www.skopje.run или www.smartrace.club.

3D мапата е поддржана од Pic2Go кои и оваа година се дел од Skopje Run 10K и од кои секој може да ги сподели своите фотографии на социјалните мрежи по завршување на трката. За повеќе детали посетете ја http://www.pic2go.mk/.

Генерален покровител на трката е Агенцијата за Млади и спорт, покровител е Град Скопје и огромна помош имам и од партнерите и спонзорите. Оваа трка е влезена во календарот на Атлетската федерација на Македонија (АФМ) и Европската Атлетска Асоцијација (ЕАА).

()