Со овие две состојки ќе го продолжите векот на машината за перење

Доколку сакате вашата машина за перење да трае подолго, а вашата облека да биде чиста, потребно е од време на време добро да ја исчистите. Тоа можете да го направите дома сами со помош на само две состојки.

Колку и да користите квалитетен детергент, прашок или омекнувач, бидете уверени дека вашата машина за перење, како и другите апарати, по одредено време ќе прими непријатен мирис.

За да ја освежите, но и да го продолжите нејзиниот век на траење треба да ставите две шолји вински оцет или лимонов сок во машината. Потоа вклучете ја да работи на највисока температура.