Странски амбасадор открива дали Владата го има потребното 2/3 мнозинство

Амбасадорот на Шведска во Македонија Матс Стафансон вечерва на Твитер напиша дека во очекување на гласањето во Парламентот, изгледа дека Владата го обезбедила потребното 2/3 мнозинство.

-Вечерва во парламентот се очекува клучното гласање за Договорот од Преспа меѓу Mакедонија и Грција. по се изгледа дека Владата го има неопходното 2/3 мнозинство. Конечно тоа ќе ја отвори НАТО и ЕУ перспективата за Македонија. Многу новинарски извештаи за закани кон опозициските пратеници кои ќе гласаат „за“, напиша амбасадорот Стафансон.