Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

ТВ21 ОБЈАВИ НЕОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ПОПИСОТ

-Реклама-

Реклама

Во однос на етничките заедници во земјава, околу 65 % се Македонци, околу 29,5 % се Албанци, и 10-12 отсто се припадници на други заедници.

-Реклама-

Уште четири денови нѐ делат од објавувањето на резултатите од Пописот на население, а ТВ21 од извори во Заводот за статистика вечерва објави дел од резултатите во однос на бројот на резидентноито и нерезидентното население.

-Реклама-

Неофицијално, како што објави телевизијата, во земјава живеат 1 милион и 800 илјади граѓани, а заедно со дијаспората сме 2,1 милион жители, што значи дека околу 300.000 лица живеат во странство.

Како што пренесе телевизијата, вкупниот број граѓани кои имаат матичен број изнесува 2,5 милиони.

Извор: ТВ21

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ТВ21 ОБЈАВИ НЕОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ПОПИСОТ

-Реклама-

Реклама

Во однос на етничките заедници во земјава, околу 65 % се Македонци, околу 29,5 % се Албанци, и 10-12 отсто се припадници на други заедници.

Уште четири денови нѐ делат од објавувањето на резултатите од Пописот на население, а ТВ21 од извори во Заводот за статистика вечерва објави дел од резултатите во однос на бројот на резидентноито и нерезидентното население.

Неофицијално, како што објави телевизијата, во земјава живеат 1 милион и 800 илјади граѓани, а заедно со дијаспората сме 2,1 милион жители, што значи дека околу 300.000 лица живеат во странство.

Како што пренесе телевизијата, вкупниот број граѓани кои имаат матичен број изнесува 2,5 милиони.

Извор: ТВ21

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО