Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАГАЗИНСледете ВО ЖИВО: Концерт посветен на Украина, пренос и на централниот плоштад...

Следете ВО ЖИВО: Концерт посветен на Украина, пренос и на централниот плоштад во Скопје

-Реклама-

Концерт во вид на телемаратон, на кој ќе настапат бројни музички ѕвезди ќе се пренесува на видеобим на централниот плоштад во Скопје, а од украинската амбасада во земјава ги повикуваат граѓаните да дојдат и да ја поддржат Украина со своето присуство на настанот.

Денеска во 17:30 часот ќе се одржи светски онлајн телемаратон за поддршка на Украина под слоганот „Спас за Украина“, а истиот ќе се пренесува и на видеобим на плоштадот „Македонија“ во центарот на Скопје.

На концертот, како што соопштија од украинската амбасада во земјава, ќе настапат голем број украински и светски музички ѕвезди. Меѓу нив ќе бидат украинските пејачки Џамала и Руслана, а од светските ѕвезди ќе настапат: Стинг, Ед Ширан, Брајан Адамс, групата „Ју ту“, Мадона, Имани, „Имеџин Драгонс“, Елтон Џон и многу други.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Следете ВО ЖИВО: Концерт посветен на Украина, пренос и на централниот плоштад во Скопје

Реклама

Концерт во вид на телемаратон, на кој ќе настапат бројни музички ѕвезди ќе се пренесува на видеобим на централниот плоштад во Скопје, а од украинската амбасада во земјава ги повикуваат граѓаните да дојдат и да ја поддржат Украина со своето присуство на настанот.

Денеска во 17:30 часот ќе се одржи светски онлајн телемаратон за поддршка на Украина под слоганот „Спас за Украина“, а истиот ќе се пренесува и на видеобим на плоштадот „Македонија“ во центарот на Скопје.

На концертот, како што соопштија од украинската амбасада во земјава, ќе настапат голем број украински и светски музички ѕвезди. Меѓу нив ќе бидат украинските пејачки Џамала и Руслана, а од светските ѕвезди ќе настапат: Стинг, Ед Ширан, Брајан Адамс, групата „Ју ту“, Мадона, Имани, „Имеџин Драгонс“, Елтон Џон и многу други.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО