Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАГАЗИН(ФОТО) „Само да рата не буде“- Познатите стихови се појавија во Украина!

(ФОТО) „Само да рата не буде“- Познатите стихови се појавија во Украина!

-Реклама-


Ѓорѓе Балашевиќ беше против војната во поранешна Југославија, а како порака за мир во светот секогаш ја пееше „Само да рата не буде“, а стиховите од оваа песна ги објавија уметниците од Украина.
„Само да рата не буде“, а стиховите од оваа песна ги објавија уметниците од Украина.

Тоа на социјалните мрежи го сподели неговиот син Алекса Балашевиќ.

„Стиховите на мојот татко во уште една војна. За жал. Во Украина! Преведено: “Само рата да не буде, лудило меѓу луѓето“. Не е ова ситуација кога гордоста е на прво или второ место, ова е за жал ситуација кога гордоста е на последно место, додека молитвата, помошта и тагата не постојат. Милиони пораки добивав кога татко ми замина помеѓу ѕвездите од цела источна Европа, потоа се надевав дека ќе ми пишуваат за неговите љубовни песни, да ме прашаат дали Божа Паб навистина постоел, но… Господе помогни – напишал Алекса

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

(ФОТО) „Само да рата не буде“- Познатите стихови се појавија во Украина!

Реклама


Ѓорѓе Балашевиќ беше против војната во поранешна Југославија, а како порака за мир во светот секогаш ја пееше „Само да рата не буде“, а стиховите од оваа песна ги објавија уметниците од Украина.
„Само да рата не буде“, а стиховите од оваа песна ги објавија уметниците од Украина.

Тоа на социјалните мрежи го сподели неговиот син Алекса Балашевиќ.

„Стиховите на мојот татко во уште една војна. За жал. Во Украина! Преведено: “Само рата да не буде, лудило меѓу луѓето“. Не е ова ситуација кога гордоста е на прво или второ место, ова е за жал ситуација кога гордоста е на последно место, додека молитвата, помошта и тагата не постојат. Милиони пораки добивав кога татко ми замина помеѓу ѕвездите од цела источна Европа, потоа се надевав дека ќе ми пишуваат за неговите љубовни песни, да ме прашаат дали Божа Паб навистина постоел, но… Господе помогни – напишал Алекса

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО