Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeСВЕТШОК: 70 канадски гимнастичарки се жалат на сексуално злоставување

ШОК: 70 канадски гимнастичарки се жалат на сексуално злоставување

-Реклама-


Група од 70 сегашни и поранешни спортистки повикаа на независна истрага за „токсичната култура и навредливите работни практики“ присутни во канадската гимнастика.

– Не можеме повеќе да молчиме. Подготвени сме да ги споделиме нашите искуства за злоупотреба, занемарување и дискриминација со надеж дека ќе направиме разлика. Бараме да се преземе акција за да се спречи следната генерација канадски гимнастичари да ја избегнат физичката и психолошката траума што моравме да ги издржиме – се вели во отвореното писмо испратено до шефот на Одделот за спорт на Владата на Канада.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

ШОК: 70 канадски гимнастичарки се жалат на сексуално злоставување

Реклама


Група од 70 сегашни и поранешни спортистки повикаа на независна истрага за „токсичната култура и навредливите работни практики“ присутни во канадската гимнастика.

– Не можеме повеќе да молчиме. Подготвени сме да ги споделиме нашите искуства за злоупотреба, занемарување и дискриминација со надеж дека ќе направиме разлика. Бараме да се преземе акција за да се спречи следната генерација канадски гимнастичари да ја избегнат физичката и психолошката траума што моравме да ги издржиме – се вели во отвореното писмо испратено до шефот на Одделот за спорт на Владата на Канада.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО