Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИУТРЕ ПРОТЕСТ ВО СКОПЈЕ: КСС бара зголемување на платите

УТРЕ ПРОТЕСТ ВО СКОПЈЕ: КСС бара зголемување на платите

-Реклама-


Синдикатот на полицијата утре излегува излегува на протест. Оттаму ги повикуваат нивните членови и вработени во Министерството за внатрешни работи масовно да излезат и да дадат свој придонес во остварувањето на правата пред се за достоинствен живот и повисоки плати.

Дел од барањата на Синдикатот се зголемување на платите, зголемување на вредноста на бодот (1 евро – 1 бод) и враќање на професионализмот во полицијата. Протестот, според најавите, ќе започне во 15:30 часот од пред Собранието, по што ќе се упатат кон Владата.

Од СПМ ги охрабруваат вработените во МВР и им порачуваат да не подлегнуваат на притисоци и закани, но и да се изборат за своите права.

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) на 30 март ќе излезе на протест пред Собранието, во знак на незадоволство што досега не е направено усогласување на другите плати со минималната плата во јавниот сектор.

Извор: kurir.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

УТРЕ ПРОТЕСТ ВО СКОПЈЕ: КСС бара зголемување на платите

Реклама


Синдикатот на полицијата утре излегува излегува на протест. Оттаму ги повикуваат нивните членови и вработени во Министерството за внатрешни работи масовно да излезат и да дадат свој придонес во остварувањето на правата пред се за достоинствен живот и повисоки плати.

Дел од барањата на Синдикатот се зголемување на платите, зголемување на вредноста на бодот (1 евро – 1 бод) и враќање на професионализмот во полицијата. Протестот, според најавите, ќе започне во 15:30 часот од пред Собранието, по што ќе се упатат кон Владата.

Од СПМ ги охрабруваат вработените во МВР и им порачуваат да не подлегнуваат на притисоци и закани, но и да се изборат за своите права.

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) на 30 март ќе излезе на протест пред Собранието, во знак на незадоволство што досега не е направено усогласување на другите плати со минималната плата во јавниот сектор.

Извор: kurir.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО