Sunday, September 24, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИСкопје има само 3,9% повеќе жители, а дури 30% повеќе станови од...

Скопје има само 3,9% повеќе жители, а дури 30% повеќе станови од 2002

-Реклама-


Вкупниот број на жители во градот Скопје изнесува 526 502 лица и во споредба со пописот од 2002 година е зголемен за 3,9 проценти, покажува Пописот спроведен во 2021 година.

-Бројот на домаќинства во град Скопје изнесува 171.171 и во споредба со 2002 се забележува зголемување за 16,8 проценти, соопшти директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски, презентирајќи ги резултатите.

Како што рече Симовски, зголемен е и бројот на станови во Скопје. Изнесува 213.850 станови што е пораст во однос на 2002 година за 30,6 проценти.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Скопје има само 3,9% повеќе жители, а дури 30% повеќе станови од 2002

Реклама


Вкупниот број на жители во градот Скопје изнесува 526 502 лица и во споредба со пописот од 2002 година е зголемен за 3,9 проценти, покажува Пописот спроведен во 2021 година.

-Бројот на домаќинства во град Скопје изнесува 171.171 и во споредба со 2002 се забележува зголемување за 16,8 проценти, соопшти директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски, презентирајќи ги резултатите.

Како што рече Симовски, зголемен е и бројот на станови во Скопје. Изнесува 213.850 станови што е пораст во однос на 2002 година за 30,6 проценти.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО