Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

Путин: „Непријателите“ ќе го плаќаат гасот во рубљи од 1 април

-Реклама-


Владимир Путин денеска изјави дека странските купувачи ќе мора да го плаќаат рускиот гас во рубљи од 1 април, а договорите ќе бидат суспендирани доколку тие плаќања не се извршат, пренесува Ројтерс.

„За да купат руски природен гас, треба да отворат сметки во рубљи во руските банки. Од тие сметки од утре ќе се плаќа за испорачаниот гас“, рече Путин.

„Доколку таквите плаќања не се направат, тоа ќе го сметаме за пропуст на клиентите, со сите последици што произлегуваат од тоа“, рече тој.

Реклама

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Путин: „Непријателите“ ќе го плаќаат гасот во рубљи од 1 април

-Реклама-


Владимир Путин денеска изјави дека странските купувачи ќе мора да го плаќаат рускиот гас во рубљи од 1 април, а договорите ќе бидат суспендирани доколку тие плаќања не се извршат, пренесува Ројтерс.

„За да купат руски природен гас, треба да отворат сметки во рубљи во руските банки. Од тие сметки од утре ќе се плаќа за испорачаниот гас“, рече Путин.

„Доколку таквите плаќања не се направат, тоа ќе го сметаме за пропуст на клиентите, со сите последици што произлегуваат од тоа“, рече тој.

Реклама

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО