Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИТРАГЕДИЈА УТРОВО: Експлозија во рудникот „СОКО“ - загинаа 8 рудари, над 20...

ТРАГЕДИЈА УТРОВО: Експлозија во рудникот „СОКО“ – загинаа 8 рудари, над 20 се повредени

-Реклама-


Осум рудари загинаа во рудникот „Соко“ во Алексинац, а 20 од нив се повредени, изјави директорот на Здравствениот дом Алексинац, Родобљуб Живадиновиќ.

Тој рече дека во експлозијата сите повредени се здобиле со полесни повреди.

Неофицијално, окното во рудникот се урнало, а камениот материјал паднал и затрупал голем број рудари, од кои некои останале заробени од другата страна.

Акцијата за спасување е во тек, а на терен веднаш се испратени екипи на Брза помош од Алексинац.

– Неколку околни центри ги испратија сите свои екипи што можеа, дел од нив се транспортирани во Општата болница Алексинац – додава Живадиновиќ.

Извор: alo.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

ТРАГЕДИЈА УТРОВО: Експлозија во рудникот „СОКО“ – загинаа 8 рудари, над 20 се повредени

Реклама


Осум рудари загинаа во рудникот „Соко“ во Алексинац, а 20 од нив се повредени, изјави директорот на Здравствениот дом Алексинац, Родобљуб Живадиновиќ.

Тој рече дека во експлозијата сите повредени се здобиле со полесни повреди.

Неофицијално, окното во рудникот се урнало, а камениот материјал паднал и затрупал голем број рудари, од кои некои останале заробени од другата страна.

Акцијата за спасување е во тек, а на терен веднаш се испратени екипи на Брза помош од Алексинац.

– Неколку околни центри ги испратија сите свои екипи што можеа, дел од нив се транспортирани во Општата болница Алексинац – додава Живадиновиќ.

Извор: alo.rs

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО