Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeМАГАЗИНСлавниот Џим Кери ја завршува својата кариера?

Славниот Џим Кери ја завршува својата кариера?

-Реклама-


Холивудскиот глумец, комичар и двократен добитник на „Златен глобус“, Џим Кери има намера да ѝ стави крај на својата кариера, како што најави во интервју објавено денеска на Јутјуб-страницата на порталот „Аксес“ (Access).

Канадскиот комичар Џејмс – Џим Кери на 17 јануари 2022 година наполни 60 години. А, за време на гостувањето по повод филмот „Соник: Супер еж 2“ (Sonic the Hedgehog 2), вчера изјави дека неговите намери да ја напушти филмската индустрија се „прилично сериозни“.

– Сѐ ќе зависи од ситуацијата. Направив доволно. Тоа е сѐ, рече тој.

Глумецот има околу 60 улоги во филмови, и ТВ-серии, од кои повеќето се комедии. За највпечатливи важат неговите ликови во трагикомедијата „Шоуто на Труман“ (1998) и мелодрамата „Сјајот на чистиот ум“ (2004), каде што немаше комични улоги.

Покрај двете награди „Златен глобус“, Џим Кери има освоено 11 филмски награди на „Ем-ти-ви“ (рекорден број за оваа награда) и француски Орден за уметност и литература (2010). Во 2014 година, Канадската поштенска корпорација издаде поштенска марка со слика на актерот.

Извор kurir.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Славниот Џим Кери ја завршува својата кариера?

Реклама


Холивудскиот глумец, комичар и двократен добитник на „Златен глобус“, Џим Кери има намера да ѝ стави крај на својата кариера, како што најави во интервју објавено денеска на Јутјуб-страницата на порталот „Аксес“ (Access).

Канадскиот комичар Џејмс – Џим Кери на 17 јануари 2022 година наполни 60 години. А, за време на гостувањето по повод филмот „Соник: Супер еж 2“ (Sonic the Hedgehog 2), вчера изјави дека неговите намери да ја напушти филмската индустрија се „прилично сериозни“.

– Сѐ ќе зависи од ситуацијата. Направив доволно. Тоа е сѐ, рече тој.

Глумецот има околу 60 улоги во филмови, и ТВ-серии, од кои повеќето се комедии. За највпечатливи важат неговите ликови во трагикомедијата „Шоуто на Труман“ (1998) и мелодрамата „Сјајот на чистиот ум“ (2004), каде што немаше комични улоги.

Покрај двете награди „Златен глобус“, Џим Кери има освоено 11 филмски награди на „Ем-ти-ви“ (рекорден број за оваа награда) и француски Орден за уметност и литература (2010). Во 2014 година, Канадската поштенска корпорација издаде поштенска марка со слика на актерот.

Извор kurir.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО