Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeБАЛКАНПретепан лидерот на опозициската партија во Србија, насилни инциденти на изборите

Претепан лидерот на опозициската партија во Србија, насилни инциденти на изборите

-Реклама-


Во Србија граѓаните денес од 07 до 20 часот гласаат на претседателските избори, предвремените парламентарни избори и избори за Собранието на Белград и уште 13 градови и општини.

Набљудувачите соопштија дека веќе во првиот дел од изборниот ден забележале повеќе случаи на физичко и вербално насилство на избирачките места, непочитување на процедурите, сликање на гласачките листи, користење на мобилните телефони, физичка пресметка во Нови Пазар поради што доцнеше отворањето на едно гласачко место, а информираат и за голем број други насилни инциденти.

РИК потврди дека во Земун е дојдено до физички напад врз лидерот на опозициското Движење на слободни граѓани, Павле Грбовиќ, како и на еден пратеник на владејачката СНС во Чачак и на член на движењето „Да не го давиме Белград“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Претепан лидерот на опозициската партија во Србија, насилни инциденти на изборите

Реклама


Во Србија граѓаните денес од 07 до 20 часот гласаат на претседателските избори, предвремените парламентарни избори и избори за Собранието на Белград и уште 13 градови и општини.

Набљудувачите соопштија дека веќе во првиот дел од изборниот ден забележале повеќе случаи на физичко и вербално насилство на избирачките места, непочитување на процедурите, сликање на гласачките листи, користење на мобилните телефони, физичка пресметка во Нови Пазар поради што доцнеше отворањето на едно гласачко место, а информираат и за голем број други насилни инциденти.

РИК потврди дека во Земун е дојдено до физички напад врз лидерот на опозициското Движење на слободни граѓани, Павле Грбовиќ, како и на еден пратеник на владејачката СНС во Чачак и на член на движењето „Да не го давиме Белград“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО