Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

Еве колкава е излезеноста до 18 часот на изборите во Србија

-Реклама-


Републичката изборна комисија (РИК) соопшти дека излезеноста до 18 часот е поголема од 50 отсто.

„Во Србија излезеноста беше 50,82 отсто, во Војводина 53,29 отсто. „Кога станува збор за Белград, досегашната излезност е 48,05 отсто“, се вели во соопштението на РИК.

Кога станува збор за Шумадија и Западна Србија, до 18 часот излезеноста била 52,01 отсто, додека во регионот на јужна и источна Србија излезноста била 50,75 отсто.

РИК уште еднаш потсети на процедурата за затворање на избирачкото место и нагласи дека доколку се формираат редици по 20 часот, протоколот предвидува еден член од избирачкиот одбор да стои на крајот од редот, по што не може да гласа.

Според проекциите на ова тело до крајот на гласањето излезноста ќе биде меѓу 58 и 60 проценти.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Еве колкава е излезеноста до 18 часот на изборите во Србија

-Реклама-


Републичката изборна комисија (РИК) соопшти дека излезеноста до 18 часот е поголема од 50 отсто.

„Во Србија излезеноста беше 50,82 отсто, во Војводина 53,29 отсто. „Кога станува збор за Белград, досегашната излезност е 48,05 отсто“, се вели во соопштението на РИК.

Кога станува збор за Шумадија и Западна Србија, до 18 часот излезеноста била 52,01 отсто, додека во регионот на јужна и источна Србија излезноста била 50,75 отсто.

РИК уште еднаш потсети на процедурата за затворање на избирачкото место и нагласи дека доколку се формираат редици по 20 часот, протоколот предвидува еден член од избирачкиот одбор да стои на крајот од редот, по што не може да гласа.

Според проекциите на ова тело до крајот на гласањето излезноста ќе биде меѓу 58 и 60 проценти.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО