Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

Вучиќ: Јас сум единствениот кој победил двапати во прв круг

-Реклама-


Александар Вучиќ, претседателот на Србија и се обрати на јавноста.

„Проценуваме дека на гласање излегле околу 3.840.000 луѓе, што е најголем број на луѓе во последно време. Освен непотребните тензии затоа што некој сакал да направи проблем, во суштина се помина во најдобар ред и мир. Кога некој носи безбедни списоци, не е ниту забрането, ниту нешто слично, како и за тоа кој оди кај болни луѓе, но тоа се ситници. Сакам да им честитам на сите политички конкуренти“, рече во своето обраќање Вучиќ.

Тој додаде:

Реклама

„Србија ќе треба да одлучи како и на кој начин ќе функционира во иднина. Што се однесува до партијата што ја водам, не се сомневам дека ќе се разговара за сите политички фактори, бидејќи нè очекуваат тешки времиња. За оние на кои се им е лесно во кампањата, сигурно нема да има место во Владата. Тоа се однесува на Владата на Република Србија и градската власт“.

Потоа Вучиќ ги резултатите на СНС за парламентарните избори.

„Имаме попрецизни податоци и избори од Косово и Метохија, најголем дел имаме и од странство. Списокот Заедно можеме се освои 44% од гласовите, листата За обединета Србија 13,6, листата Ивица Дачиќ 11,4, Милош Јовановиќ 5,3, Мора 4,7 и 3,8 Заветници и Двери“, рече Вучиќ и се осврна на резултатите од претседателските избори.

-Реклама-

„Во градот има многу помалку листи, но имаме нешто подобри резултати од парламентарните. Претседателските резултати се следни: Здравко Понос доби 17,7 отсто од гласовите, Милош Јовановиќ 5,9, Милица Ѓурѓевиќ 4,5 и 4,4 Бошко Обрадовиќ „Јас доби 59,9 отсто“, рече Вучиќ, заклучувајќи:

„Успеав да направам нешто што никому во Србија не му успеало. Јас сум единствениот кој победил двапати во првиот круг.“- вели тој.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Вучиќ: Јас сум единствениот кој победил двапати во прв круг

-Реклама-


Александар Вучиќ, претседателот на Србија и се обрати на јавноста.

„Проценуваме дека на гласање излегле околу 3.840.000 луѓе, што е најголем број на луѓе во последно време. Освен непотребните тензии затоа што некој сакал да направи проблем, во суштина се помина во најдобар ред и мир. Кога некој носи безбедни списоци, не е ниту забрането, ниту нешто слично, како и за тоа кој оди кај болни луѓе, но тоа се ситници. Сакам да им честитам на сите политички конкуренти“, рече во своето обраќање Вучиќ.

Тој додаде:

Реклама

„Србија ќе треба да одлучи како и на кој начин ќе функционира во иднина. Што се однесува до партијата што ја водам, не се сомневам дека ќе се разговара за сите политички фактори, бидејќи нè очекуваат тешки времиња. За оние на кои се им е лесно во кампањата, сигурно нема да има место во Владата. Тоа се однесува на Владата на Република Србија и градската власт“.

Потоа Вучиќ ги резултатите на СНС за парламентарните избори.

„Имаме попрецизни податоци и избори од Косово и Метохија, најголем дел имаме и од странство. Списокот Заедно можеме се освои 44% од гласовите, листата За обединета Србија 13,6, листата Ивица Дачиќ 11,4, Милош Јовановиќ 5,3, Мора 4,7 и 3,8 Заветници и Двери“, рече Вучиќ и се осврна на резултатите од претседателските избори.

„Во градот има многу помалку листи, но имаме нешто подобри резултати од парламентарните. Претседателските резултати се следни: Здравко Понос доби 17,7 отсто од гласовите, Милош Јовановиќ 5,9, Милица Ѓурѓевиќ 4,5 и 4,4 Бошко Обрадовиќ „Јас доби 59,9 отсто“, рече Вучиќ, заклучувајќи:

„Успеав да направам нешто што никому во Србија не му успеало. Јас сум единствениот кој победил двапати во првиот круг.“- вели тој.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО