Tuesday, May 21, 2024
21.8 C
Skopje

Денес се очекуваат нови цени на горивата

-Реклама-


Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Македонија денеска ќе донесе нови цени за нафтените деривати кои ќе важат од полноќ.

Моментално, ова се актуелните цени на нафтените деривати:

– Моторен бензин – Еуросупер БС – 95 – 83,50 (денари/литар), Моторен бензин – Еуросупер БС – 98 – 85,50 (денари/литар), Дизел гориво – Еуродизел БС (Д-Е V) – 83,50 (денари/литар), Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 79,50 (денари/литар), Мазут М-1 НС – 56,130 (денари/килограм),РКЕ по состанокот ќе ги соопшти резултатите, по што дополнително ќе информираме за новите цени кои ќе важат од вечер, по полноќ.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Денес се очекуваат нови цени на горивата

-Реклама-


Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Македонија денеска ќе донесе нови цени за нафтените деривати кои ќе важат од полноќ.

Моментално, ова се актуелните цени на нафтените деривати:

– Моторен бензин – Еуросупер БС – 95 – 83,50 (денари/литар), Моторен бензин – Еуросупер БС – 98 – 85,50 (денари/литар), Дизел гориво – Еуродизел БС (Д-Е V) – 83,50 (денари/литар), Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 79,50 (денари/литар), Мазут М-1 НС – 56,130 (денари/килограм),РКЕ по состанокот ќе ги соопшти резултатите, по што дополнително ќе информираме за новите цени кои ќе важат од вечер, по полноќ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО