Tuesday, July 23, 2024
33.8 C
Skopje

САД воведе санкции за ќерките на Путин

-Реклама-


САД воведоа санкции за потесниот круг луѓе околу претседателот Владимир Путин, вклучувајќи ги и неговите ќерки.

На списокот се наоѓа и семејството на министерот Сергеј Лавров, како и големи банки.

Овие мерки следеа по новите откритија за злосторствата на руските војници во Украина, вклучително и слики од тела на цивили на улиците на Буча, во близина на главниот град Киев.

Реклама

Американските санкции објавени од Белата куќа вклучуваат:

-Реклама-

-економски мерки за забрана на нови инвестиции во Русија

-Реклама-

-остри финансиски санкции за најголемата приватна руска банка – Алфа банка и нејзината најголема финансиска институција – Сбербанк

-санкции против големите критични државни претпријатија

-санкции против руски владини претставници и членови на нивните семејства

Европската унија, исто така, разговара за запирање на увозот на руски јаглен бидејќи расте загриженоста за наводните воени злосторства.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

САД воведе санкции за ќерките на Путин

-Реклама-


САД воведоа санкции за потесниот круг луѓе околу претседателот Владимир Путин, вклучувајќи ги и неговите ќерки.

На списокот се наоѓа и семејството на министерот Сергеј Лавров, како и големи банки.

Овие мерки следеа по новите откритија за злосторствата на руските војници во Украина, вклучително и слики од тела на цивили на улиците на Буча, во близина на главниот град Киев.

Реклама

Американските санкции објавени од Белата куќа вклучуваат:

-економски мерки за забрана на нови инвестиции во Русија

-остри финансиски санкции за најголемата приватна руска банка – Алфа банка и нејзината најголема финансиска институција – Сбербанк

-санкции против големите критични државни претпријатија

-санкции против руски владини претставници и членови на нивните семејства

Европската унија, исто така, разговара за запирање на увозот на руски јаглен бидејќи расте загриженоста за наводните воени злосторства.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО