Friday, December 1, 2023
4.8 C
Skopje
spot_img

ЕВЕ КОЛКУ ЌЕ СЕ ПЛАЌА ЗА БЕНЗИН И ДИЗЕЛ ВО НАРЕДНИТЕ 7 ДЕНА – ОВА СЕ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА ОД ДЕНЕС ВО СРБИЈА

-Реклама-

Еуродизелот од денеска во 15 часот ќе се продава по цена не повеќе од 215 динари за литар, а моторниот бензин Еуропремиум БМБ 95 не повеќе од 190 динари за литар, соопшти Министерството за трговија.

Еуродизелот минатата недела чинеше најмногу 215 динари за литар, а бензинот 192 динари.

Владата на Србија вчера ја усвои изменетата уредба за ограничување на цената на нафтените деривати, со која траењето е продолжено до 31 август тековната година, со цел да се спречат поголеми нарушувања и да се зачува животниот стандард на граѓаните на Србија.

Донесена е одлука и за времено намалување на износот на акцизите на нафтените деривати – оловниот бензин, безоловен бензин и гасните масла за 15 отсто од објавените усогласени износи на акцизи. На седницата одлуката за привремената забрана за извоз на еуро дизел EN 590 е продолжена за уште 7 дена.

Барел нафтата поскапе

Меѓународната референтна нафта „брент“ се тргуваше за 107,8 долари за барел во 17 часот и 55 минути по ET, што е раст од 1,08 отсто на денот, а американската „WTI“ поскапе за 0,96 отсто на 98,19 долари за барел, покажуваат податоците на порталот oilprice.com, пренесува Танјуг. .


(blic.rs)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

ЕВЕ КОЛКУ ЌЕ СЕ ПЛАЌА ЗА БЕНЗИН И ДИЗЕЛ ВО НАРЕДНИТЕ 7 ДЕНА – ОВА СЕ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА ОД ДЕНЕС ВО СРБИЈА

Реклама

Еуродизелот од денеска во 15 часот ќе се продава по цена не повеќе од 215 динари за литар, а моторниот бензин Еуропремиум БМБ 95 не повеќе од 190 динари за литар, соопшти Министерството за трговија.

Еуродизелот минатата недела чинеше најмногу 215 динари за литар, а бензинот 192 динари.

Владата на Србија вчера ја усвои изменетата уредба за ограничување на цената на нафтените деривати, со која траењето е продолжено до 31 август тековната година, со цел да се спречат поголеми нарушувања и да се зачува животниот стандард на граѓаните на Србија.

Донесена е одлука и за времено намалување на износот на акцизите на нафтените деривати – оловниот бензин, безоловен бензин и гасните масла за 15 отсто од објавените усогласени износи на акцизи. На седницата одлуката за привремената забрана за извоз на еуро дизел EN 590 е продолжена за уште 7 дена.

Барел нафтата поскапе

Меѓународната референтна нафта „брент“ се тргуваше за 107,8 долари за барел во 17 часот и 55 минути по ET, што е раст од 1,08 отсто на денот, а американската „WTI“ поскапе за 0,96 отсто на 98,19 долари за барел, покажуваат податоците на порталот oilprice.com, пренесува Танјуг. .


(blic.rs)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО