Sunday, June 16, 2024
17.8 C
Skopje

Земјотрес почувствуван во Македонија: Еве каде бил епицентарот

-Реклама-


Вчера бил почуствуван земјотрес од три степени според Рихтеровата скала, во Ресен, Дебар и околината.

Телеметриската сеизмолошка мрежа, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, соопшти дека ноќта на 07.04.2022 година е регистриран земјотрес на 115 километри југозападно од Скопје кој потекнува од епицентрално подрачје Дебар.

Според досегашните податоци со кои располага опсерваторијата земјотресот се случи во 23 часот и 49 минути.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Земјотрес почувствуван во Македонија: Еве каде бил епицентарот

-Реклама-


Вчера бил почуствуван земјотрес од три степени според Рихтеровата скала, во Ресен, Дебар и околината.

Телеметриската сеизмолошка мрежа, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, соопшти дека ноќта на 07.04.2022 година е регистриран земјотрес на 115 километри југозападно од Скопје кој потекнува од епицентрално подрачје Дебар.

Според досегашните податоци со кои располага опсерваторијата земјотресот се случи во 23 часот и 49 минути.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО