Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeХРОНИКАВолонтер од Србија загина борејќи се во Украина

Волонтер од Србија загина борејќи се во Украина

-Реклама-

Стефан Димитријевиќ загинал на фронтот во Украина, а тој не е единствениот од Србија кој е на боиштето во таа земја.


Оваа информација ја потврди неговиот брат на 7 април.

-Се надевам дека ќе му посакам добредојде на неговиот ковчег и ќе го погребам на руските гробишта во Белград, бидејќи мислам дека би сакал да биде блиску до дома, и на гробиштата на земјата за која го даде животот – пишува во соопштението.

Според Телеграм, каде што првпат се прошири веста, Димитријевиќ бил убиен на фронтот кај Луганск во источна Украина на почетокот на април.

Од МНР велат дека немаат никакви информации за Димитријевиќ – ниту дека заминал во Украина, ниту дека починал.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Волонтер од Србија загина борејќи се во Украина

Реклама

Стефан Димитријевиќ загинал на фронтот во Украина, а тој не е единствениот од Србија кој е на боиштето во таа земја.


Оваа информација ја потврди неговиот брат на 7 април.

-Се надевам дека ќе му посакам добредојде на неговиот ковчег и ќе го погребам на руските гробишта во Белград, бидејќи мислам дека би сакал да биде блиску до дома, и на гробиштата на земјата за која го даде животот – пишува во соопштението.

Според Телеграм, каде што првпат се прошири веста, Димитријевиќ бил убиен на фронтот кај Луганск во источна Украина на почетокот на април.

Од МНР велат дека немаат никакви информации за Димитријевиќ – ниту дека заминал во Украина, ниту дека починал.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО