Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИБесплатен роаминг за украинските бегалци во ЕУ

Бесплатен роаминг за украинските бегалци во ЕУ

-Реклама-


Договор за обезбедување бесплатен роаминг потпишаа дваесет и четири мобилни оператори од ЕУ и три украински телекомуникациски компанииза време на меѓународни разговори меѓу ЕУ и Украина, се наведува во соопштението објавено на веб-страницата на Европската комисија.

Целта на овие документи е да им се помогне на „раселените Украинци во Европа да останат во контакт со семејството и пријателите дома“.

Во соопштението на Европската комисија се наведува дека операторите им поделиле милиони бесплатни СИМ-картички на бегалците од Украина.

Повиците за нив низ земјите од ЕУ ќе бидат бесплатни.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Бесплатен роаминг за украинските бегалци во ЕУ

Реклама


Договор за обезбедување бесплатен роаминг потпишаа дваесет и четири мобилни оператори од ЕУ и три украински телекомуникациски компанииза време на меѓународни разговори меѓу ЕУ и Украина, се наведува во соопштението објавено на веб-страницата на Европската комисија.

Целта на овие документи е да им се помогне на „раселените Украинци во Европа да останат во контакт со семејството и пријателите дома“.

Во соопштението на Европската комисија се наведува дека операторите им поделиле милиони бесплатни СИМ-картички на бегалците од Украина.

Повиците за нив низ земјите од ЕУ ќе бидат бесплатни.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО