Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИКСС: Ги повикуваме и родителите да искажат солидарност и да ги поддржат...

КСС: Ги повикуваме и родителите да искажат солидарност и да ги поддржат образовните работници

-Реклама-


КСС даде поддршка за вработените во образованието како и во дејноста предучилишно згрижување и воспитание на деца и нивните барања за достоинство, праведност и почит кон трудот и да се започне со исплата на плати во согласност со законот и колективните договори.

Без заслужената плата, без почитување на веќе стекнатите права кои ги имаат работниците во овие дејности, но и со осиромашени, а и недоволно ценети работници нема да имаме никаков прогрес во образованието на нашите деца, бидејќи ќе се соочиме со сериозен дефицит од овие професии, односно ќе нема која да ги згрижува и образува нашите деца.

Затоа ги повикуваме и родителите да искажат силна солидарност спрема вторите родители на нивните деца и одлучно да ги поддржат образовните работници да се изборат за статусот кој го заслужуваат, велат од КСС и додаваат:
„Ве повикуваме на 11-ти април сите заедно, ние, вие и родителите да го поддржиме генералниот штрајк и да покажеме единство и истрајност за почитување на вашата професија“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

КСС: Ги повикуваме и родителите да искажат солидарност и да ги поддржат образовните работници

Реклама


КСС даде поддршка за вработените во образованието како и во дејноста предучилишно згрижување и воспитание на деца и нивните барања за достоинство, праведност и почит кон трудот и да се започне со исплата на плати во согласност со законот и колективните договори.

Без заслужената плата, без почитување на веќе стекнатите права кои ги имаат работниците во овие дејности, но и со осиромашени, а и недоволно ценети работници нема да имаме никаков прогрес во образованието на нашите деца, бидејќи ќе се соочиме со сериозен дефицит од овие професии, односно ќе нема која да ги згрижува и образува нашите деца.

Затоа ги повикуваме и родителите да искажат силна солидарност спрема вторите родители на нивните деца и одлучно да ги поддржат образовните работници да се изборат за статусот кој го заслужуваат, велат од КСС и додаваат:
„Ве повикуваме на 11-ти април сите заедно, ние, вие и родителите да го поддржиме генералниот штрајк и да покажеме единство и истрајност за почитување на вашата професија“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО