Чизкејкот на многумина им е омилено уживање, а сега направете го во форма на колач со сладолед.
Ако барате совршено кремаст и освежителен десерт кој е лесен за правење, не барајте понатаму. Оваа торта со сладолед со чизкејк има уникатен вкус. Ќе го направите за 15 минути, а најтешкиот дел ќе биде да чекате да се зацврсти.
Состојки:
8 g желатин
40 ml вода
200 гр свежо меко сирење
70 гр шеќер во прав
300 мл слатка павлака
50 гр бобинки
100 гр бисквити
Подготовка:
Желатинот се раствора во вода и се остава да набабри. Во сад измешајте ги сирењето и шеќерот во прав. Додадете ја слатката павлака и матете со миксер додека не стане густа. Надојдениот желатин загрејте го во микробранова печка и додадете го во филот. Добро победи. Потоа додадете бобинки и измешајте. Тесен калап за леб обложете го со проѕирна фолија и истурете ја смесата. Земете еден бисквит и на неколку места залепете го во смесата. Израмнете го одозгора и ставете го во замрзнувач 2 часа. Извадете го колачот од калапот наопаку и исечете го.
(stvarukusa.mondo.rs)
(ВИДЕО) ЧИЗКЕК СЛАДОЛЕД ТОРТА: Две омилени слатки комбинирани во едно – најдобро од сè лесно се подготвува
(ВИДЕО) ЧИЗКЕК СЛАДОЛЕД ТОРТА: Две омилени слатки комбинирани во едно – најдобро од сè лесно се подготвува
Чизкејкот на многумина им е омилено уживање, а сега направете го во форма на колач со сладолед.
Ако барате совршено кремаст и освежителен десерт кој е лесен за правење, не барајте понатаму. Оваа торта со сладолед со чизкејк има уникатен вкус. Ќе го направите за 15 минути, а најтешкиот дел ќе биде да чекате да се зацврсти.
Состојки:
8 g желатин
40 ml вода
200 гр свежо меко сирење
70 гр шеќер во прав
300 мл слатка павлака
50 гр бобинки
100 гр бисквити
Подготовка:
Желатинот се раствора во вода и се остава да набабри. Во сад измешајте ги сирењето и шеќерот во прав. Додадете ја слатката павлака и матете со миксер додека не стане густа. Надојдениот желатин загрејте го во микробранова печка и додадете го во филот. Добро победи. Потоа додадете бобинки и измешајте. Тесен калап за леб обложете го со проѕирна фолија и истурете ја смесата. Земете еден бисквит и на неколку места залепете го во смесата. Израмнете го одозгора и ставете го во замрзнувач 2 часа. Извадете го колачот од калапот наопаку и исечете го.
(stvarukusa.mondo.rs)