Tuesday, July 9, 2024
28.8 C
Skopje

Зеленски: Оваа седмица ќе биде клучна

-Реклама-


Претседателот на Украина Володимир Зеленски ноќеска упати предупредување дека оваа седмица ќе биде клучна, ништо помалку важна од претходните како и секоја останата седмица откако започна војната.

“Ќе биде исто толку напнато, дури и уште поодговорно. Русија се повеќе се плаши. Се плаши дека ќе изгуби. Се плаши дека ќе мора да ја признае вистината“, вели Зеленски.

Според него, руските трупи ќе се преориентираат на уште поголеми операции на истокот од Украина.

-Можат да користат уште повеќе проектили против нас, да фрлаат уште повеќе бомби од воздух. Но, ние се подготвуваме за нивните постапки. Ќе одговориме. Ќе бидеме уште поактивни во обезбедувањето оружје за Украина. Ќе бидеме поактивни на меѓународната сцена. Ќе бидеме уште поактивни на полето на информациите., изјави Зеленски.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

Зеленски: Оваа седмица ќе биде клучна

-Реклама-


Претседателот на Украина Володимир Зеленски ноќеска упати предупредување дека оваа седмица ќе биде клучна, ништо помалку важна од претходните како и секоја останата седмица откако започна војната.

“Ќе биде исто толку напнато, дури и уште поодговорно. Русија се повеќе се плаши. Се плаши дека ќе изгуби. Се плаши дека ќе мора да ја признае вистината“, вели Зеленски.

Според него, руските трупи ќе се преориентираат на уште поголеми операции на истокот од Украина.

-Можат да користат уште повеќе проектили против нас, да фрлаат уште повеќе бомби од воздух. Но, ние се подготвуваме за нивните постапки. Ќе одговориме. Ќе бидеме уште поактивни во обезбедувањето оружје за Украина. Ќе бидеме поактивни на меѓународната сцена. Ќе бидеме уште поактивни на полето на информациите., изјави Зеленски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО