Tuesday, July 16, 2024
25.8 C
Skopje

ГРЦИЈА ГИ УКИНУВА СИТЕ МЕРКИ: За влез во земјата не е потребен ниту брз тест ниту вакцина

-Реклама-


Грција до семптември ги укинува сите мерки. Невакцинираните ќе можат слободно да влезат во земјата и без брз тест.

Порталот Енмеротико известува дека сепак оваа мерка ќе биде на сила до септември.

Министерот за здравство Танос Плеврис најави дека укинувањето на мерките ќе важи од мај месец па се до крајот на летото.

Тоа практично значи дека за невакцинираните нема да бидат потребни тестови.

-Не ја игнорираме пандемијата, но влегуваме во нова регулатива за укинување на ограничувањата, но подготвени сме за есента и за вакцинацијата, вели министерот.

Според информациите се очекува оваа одлука да стапи на сила од 2 мај.

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
spot_img

ПОПУЛАРНО

ГРЦИЈА ГИ УКИНУВА СИТЕ МЕРКИ: За влез во земјата не е потребен ниту брз тест ниту вакцина

-Реклама-


Грција до семптември ги укинува сите мерки. Невакцинираните ќе можат слободно да влезат во земјата и без брз тест.

Порталот Енмеротико известува дека сепак оваа мерка ќе биде на сила до септември.

Министерот за здравство Танос Плеврис најави дека укинувањето на мерките ќе важи од мај месец па се до крајот на летото.

Тоа практично значи дека за невакцинираните нема да бидат потребни тестови.

-Не ја игнорираме пандемијата, но влегуваме во нова регулатива за укинување на ограничувањата, но подготвени сме за есента и за вакцинацијата, вели министерот.

Според информациите се очекува оваа одлука да стапи на сила од 2 мај.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО