Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИЈСП: Во продажба дневен билет од 120 денари за повеќекратно користење

ЈСП: Во продажба дневен билет од 120 денари за повеќекратно користење

-Реклама-


Од денес, понеделник (11.04.2022 година) во билетарниците и центрите за персонализација на ЈСП Скопје пуштен е во продажба дневен билет кој чини 120 ден и важи за повеќекратно користење на сите линии во текот на еден ден, информираат од ЈСП.

„Новиот тип на билет важи од 05 до 24 часот, со можност за неограничен број возења, односно преседнувања на сите линии (градски и приградски).

Патникот има обврска да го валидира билетот на постоечките валидатори во секое возило во кое ќе преседнува.

Билетот се воведува со цел да се овозможи подостапно и полесно користењето на јавниот превоз на оние патници кои имаат потреба од повеќекратно користење на јавен превоз во текот на еден ден, а не поседуваат електронска картичка „Скопска“ (туристи, граѓани од внатрешноста, граѓани кои инцидентно имаат потреба од јавен превоз и слично)“, соопштуваат од ЈСП.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

ЈСП: Во продажба дневен билет од 120 денари за повеќекратно користење

Реклама


Од денес, понеделник (11.04.2022 година) во билетарниците и центрите за персонализација на ЈСП Скопје пуштен е во продажба дневен билет кој чини 120 ден и важи за повеќекратно користење на сите линии во текот на еден ден, информираат од ЈСП.

„Новиот тип на билет важи од 05 до 24 часот, со можност за неограничен број возења, односно преседнувања на сите линии (градски и приградски).

Патникот има обврска да го валидира билетот на постоечките валидатори во секое возило во кое ќе преседнува.

Билетот се воведува со цел да се овозможи подостапно и полесно користењето на јавниот превоз на оние патници кои имаат потреба од повеќекратно користење на јавен превоз во текот на еден ден, а не поседуваат електронска картичка „Скопска“ (туристи, граѓани од внатрешноста, граѓани кои инцидентно имаат потреба од јавен превоз и слично)“, соопштуваат од ЈСП.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО