Saturday, February 24, 2024
13.8 C
Skopje
spot_img

Повеќе од 33 милиони луѓе засегнати од поплавите во Пакистан

-Реклама-Повеќе од 33 милиони луѓе се погодени од обилните врнежи и големите поплави што го зафатија Пакистан.
Од јуни досега поплавите предизвикани од монсунските дождови однесоа повеќе од 900 животи, уништија повеќе од 400 илјади станбени објекти. Поради поплавите 184 илјади луѓе беа приморани да ги напуштат своите домови.
Министерката за клима Шери Реман изјави дека земјата се соочува со „хуманитарна катастрофа од епски размери“, поради што е побарана дополнителна меѓународна хуманитарна помош.Реман рече дека земјата е зафатена од осмиот монсунски циклус, што е речиси двојно повеќе од вообичаените три до четири врнежливи периоди во сезона. (МИА)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Повеќе од 33 милиони луѓе засегнати од поплавите во Пакистан

РекламаПовеќе од 33 милиони луѓе се погодени од обилните врнежи и големите поплави што го зафатија Пакистан.
Од јуни досега поплавите предизвикани од монсунските дождови однесоа повеќе од 900 животи, уништија повеќе од 400 илјади станбени објекти. Поради поплавите 184 илјади луѓе беа приморани да ги напуштат своите домови.
Министерката за клима Шери Реман изјави дека земјата се соочува со „хуманитарна катастрофа од епски размери“, поради што е побарана дополнителна меѓународна хуманитарна помош.Реман рече дека земјата е зафатена од осмиот монсунски циклус, што е речиси двојно повеќе од вообичаените три до четири врнежливи периоди во сезона. (МИА)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО