Monday, September 25, 2023
18.8 C
Skopje
HomeВЕСТИОд утре не е потребен сертификат за влез во Бугарија

Од утре не е потребен сертификат за влез во Бугарија

-Реклама-


Од утре, лицата кои пристигнуваат од Македонија при влез во Бугарија веќе не се обврзани да поседуваат Ковид сертификат. Истото важи и за граѓаните на Турција, Романија, Србија, Унгарија, Полска, Чешката Република, Словачка, Израел и Египет .

Одлуката ја донесе бугарската министерка за здравство проф. Асена Шербезова, со наредба издадена денеска.

Во Бугарија се укинува вонредната епидемиолошка состојба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО

Од утре не е потребен сертификат за влез во Бугарија

Реклама


Од утре, лицата кои пристигнуваат од Македонија при влез во Бугарија веќе не се обврзани да поседуваат Ковид сертификат. Истото важи и за граѓаните на Турција, Романија, Србија, Унгарија, Полска, Чешката Република, Словачка, Израел и Египет .

Одлуката ја донесе бугарската министерка за здравство проф. Асена Шербезова, со наредба издадена денеска.

Во Бугарија се укинува вонредната епидемиолошка состојба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО