Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

(ВИДЕО) Снимена ликвидацијата на руски функционер

-Реклама-
-Реклама-


Снимка од надзорна камера го покажува драматичниот момент кога е убиен руски функционер кој ја сменил страната во Украина.

Аскиар Лајшев работел за Службата за внатрешна безбедност на Украина (СБУ) пред да се приклучи на Народната република Луганск, поддржана од Москва, како нејзин шеф на разузнавањето во 2014 година.

На улицата Шевченко во Луганск, кој на почетокот на јули падна под контрола на Русија, експлодираше автомобил.

Лајшев наводно излегол од автомобилот по експлозијата, но починал неколку дена подоцна во болница, пишува „Дејли Мејл“.

Реклама

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

(ВИДЕО) Снимена ликвидацијата на руски функционер

Реклама


Снимка од надзорна камера го покажува драматичниот момент кога е убиен руски функционер кој ја сменил страната во Украина.

Аскиар Лајшев работел за Службата за внатрешна безбедност на Украина (СБУ) пред да се приклучи на Народната република Луганск, поддржана од Москва, како нејзин шеф на разузнавањето во 2014 година.

На улицата Шевченко во Луганск, кој на почетокот на јули падна под контрола на Русија, експлодираше автомобил.

Лајшев наводно излегол од автомобилот по експлозијата, но починал неколку дена подоцна во болница, пишува „Дејли Мејл“.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО