Monday, March 4, 2024
9.8 C
Skopje

Руски авиони ја нападнаа Украина од Белорусија

-Реклама-
-Реклама-


Руски воени авиони влегле во воздушниот простор на Белорусија од правец на Русија и истрелале најмалку пет проектили на територијата на Украина, јави украинската агенција Укринформ.

Агенцијата наведува дека тоа го регистрирала група за набљудување на војната Белоруски Хаџун (Belarusian Hajun).


Се наведува дека руски авиони, вклучително и бомбардери Ту-22М, дошле од Русија, од областа Могилев и летале кон регионот Гомел.

Во Лунинец, Столин и други места се слушнале пет експлозии или звуци на ракетирање, по што авионите се вратиле во Русија, наведува украинската агенција

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Руски авиони ја нападнаа Украина од Белорусија

Реклама


Руски воени авиони влегле во воздушниот простор на Белорусија од правец на Русија и истрелале најмалку пет проектили на територијата на Украина, јави украинската агенција Укринформ.

Агенцијата наведува дека тоа го регистрирала група за набљудување на војната Белоруски Хаџун (Belarusian Hajun).


Се наведува дека руски авиони, вклучително и бомбардери Ту-22М, дошле од Русија, од областа Могилев и летале кон регионот Гомел.

Во Лунинец, Столин и други места се слушнале пет експлозии или звуци на ракетирање, по што авионите се вратиле во Русија, наведува украинската агенција

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО