Sunday, March 3, 2024
12.8 C
Skopje

Денеска нови цени на горивата

-Реклама-
-Реклама-


Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе одлучува за цените на горивата.

Согласно последно донесената одлука, цените на бензините, дизел горивото и мазутот останаа исти.

Зголемување на цената имаше кај Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) кое поскапе за 3,50 ден/лит.

Ова се актуелните цени на горивата:

Реклама

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 89,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 91,50 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 98,50 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 96,50 (денари/литар)
– Мазут М-1 НС – 52,978 (денари/килограм)

- Advertisement -
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

Денеска нови цени на горивата

Реклама


Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе одлучува за цените на горивата.

Согласно последно донесената одлука, цените на бензините, дизел горивото и мазутот останаа исти.

Зголемување на цената имаше кај Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) кое поскапе за 3,50 ден/лит.

Ова се актуелните цени на горивата:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 89,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 91,50 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 98,50 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 96,50 (денари/литар)
– Мазут М-1 НС – 52,978 (денари/килограм)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
- Реклама -

ПОПУЛАРНО